Welke bureaustoel bij rugklachten?

De wereld van bureaustoelen is soms net een jungle, zeker als er rugklachten bij komen kijken. Er is ontzettend veel keuze. Is het verstandig om een duurdere bureaustoel te kopen? Of is een goedkopere bureaustoel ook prima? Heeft u dagelijks last van rugklachten, dan is het absoluut de moeite waard om te onderzoeken welke bureaustoelen u het beste kunt aanschaffen om de klachten te verlichten.

Belangrijk om te benoemen is dat rugklachten niet spontaan verdwijnen met het kopen van een andere bureaustoel. Het is belangrijk om zitten en bewegen goed af te stemmen. Sta minstens één keer per uur op om even een wandeling te maken naar de watercooler of het toilet. Of loop even langs een collega en maak een praatje, dan bent u er gelijk even 'uit'. Een mens is niet gemaakt om acht uur achter elkaar te zitten.

Bij rugklachten is het aan te raden om een ergonomische bureaustoel te kopen, die NPR 1813 is goedgekeurd. Een ergonomische bureaustoel van een paar honderd euro is niet veel slechter dan een ergonomische bureaustoel van 1500+ euro. Het prijsverschil zit voornamelijk in de instelbaarheid. Hoe ruimer een bureaustoel in te stellen is, hoe duurder deze stoel vaak is.

Daarnaast is het belangrijk om een stoel te kiezen die gemaakt is voor uw lichaam. Zo hebben we speciale bureaustoelen voor zware mensen. Deze bureaustoelen hebben een betere ondersteuning en de bekleding sluit minder snel. Ook is het zitvlak enkele centimeters breder dan bij onze normale stoelen.

Budget bureaustoel bij rugklachten

Een goed voorbeeld van een prettige, goedkope stoel is de HAG Futu Mesh. De stoel heeft een ademende transparante rugleuning, en houdt uw rug koel door voortdurende ventilatie. Kenmerkend is de HÅG in Balance® technologie, die ervoor zorgt dat u continu in beweging blijft tijdens het zitten.  Voor wie iets meer te besteden heeft is de ICF Una Plus Executive een goede keuze. De stoel heeft een intuïtieve en effectieve kantelmechanisme die de bewegingen van de gebruiker volgt. Comfort zitting en rugleuning voorzien van dikke kussens bekleed in leder kleur zwart.

Luxe bureaustoel bij rugklachten

Wilt u investeren in een topper? De Herman Miller Aeron bureaustoel beweegt synchroon met uw lichaam dankzij het gepatenteerde Kinemat kantelmechanisme. Aeron’s Kinemat kantelmechanisme laat het lichaam op een natuurlijke en vloeiende wijze bewegen vanuit de enkels, knieën en heupen.
Samen met de verstelmogelijkheden van de stoel zorgt het kantelmechaniek van de Aeron voor een gezonde en comfortabele ondersteuning in iedere positie.

Liever even proefzitten? Bezoek onze showroom in Wommelgem (bij Antwerpen). Daar hebben wij tientallen ergonomische bureaustoelen, zodat u kunt ervaren welke stoel het fijnst zit.