Welke bureaustoel bij rugklachten?

De wereld van bureaustoelen is soms net een jungle, zeker als er rugklachten bij komen kijken. Er is ontzettend veel keuze. Is het verstandig om een duurdere bureaustoel te kopen? Of is een goedkopere bureaustoel ook prima? Heeft u dagelijks last van rugklachten, dan is het absoluut de moeite waard om te onderzoeken welke bureaustoelen u het beste kunt aanschaffen om de klachten te verlichten.

Belangrijk om te benoemen is dat rugklachten niet spontaan verdwijnen met het kopen van een andere bureaustoel. Het is belangrijk om zitten en bewegen goed af te stemmen. Sta minstens één keer per uur op om even een wandeling te maken naar de watercooler of het toilet. Of loop even langs een collega en maak een praatje, dan bent u er gelijk even 'uit'. Een mens is niet gemaakt om acht uur achter elkaar te zitten.

Bij rugklachten is het aan te raden om een ergonomische bureaustoel te kopen, die NPR 18.13 is goedgekeurd. Een ergonomische bureaustoel van een paar honderd euro is niet veel slechter dan een ergonomische bureaustoel van 1500+ euro. Het prijsverschil zit voornamelijk in de instelbaarheid. Hoe ruimer een bureaustoel in te stellen is, hoe duurder deze stoel vaak is.

Daarnaast is het belangrijk om een stoel te kiezen die gemaakt is voor uw lichaam. Zo hebben we speciale bureaustoelen voor zware mensen. Deze bureaustoelen hebben een betere ondersteuning en de bekleding sluit minder snel. Ook is het zitvlak enkele centimeters breder dan bij onze normale stoelen.

Budget bureaustoel bij rugklachten

Een goed voorbeeld van een prettige, goedkope stoel is de Mesh-Line (295 euro, excl. btw). De rugleuning is in vijf posities te fixeren. De mate van rugcontact kunt u vervolgens instellen. De stoel zit heerlijk, met dank aan het koudschuim. De stoel ziet er ook nog eens prachtig uit. Voor wie iets meer te besteden heeft zijn er veel verschillende modellen beschikbaar tussen de 300 en 1.000 euro. De Sitland Fresh kost bijvoorbeeld 575 euro, maar is bekleed met leer en heeft - naast een hoge rugleuning - een verstelbare neksteun.

Luxe bureaustoel bij rugklachten

Wilt u investeren in een topper? De Grammer Galileo 8 MFA is uitgerust met een GLIDE-TEC+ mechanisme. De zitting beweegt en volgt uw lichaam in elke zithouding. De rugleuning past zich gelijktijdig en automatisch aan. Er zijn geen ongemakkelijke drukpunten op uw rug, waardoor veel rugklachten zullen verminderen. Deze stoel kost echter wel 1505 euro, excl. btw, en is daarmee onze duurste ergonomische bureaustoel.

Proefzitten in Antwerpen?

Liever even proefzitten? Bezoek onze showroom in Wommelgem (bij Antwerpen). Daar hebben wij tientallen ergonomische bureaustoelen, zodat u kunt ervaren welke stoel het fijnst zit.