Thuiskantoor meubelen

Een thuiskantoor inrichten begint met goede meubelen. De basis is een goede, ergonomische bureaustoel waar u de gehele werkdag comfortabel op kunt zitten. Omdat veel werknemers gemiddeld 8 uur per dag op een bureaustoel zitten, is het belangrijk dat de stoel uw lichaam optimaal ondersteunt om lichamelijke klachten zoals rug- en nekklachten te voorkomen. 

Thuiskantoor meubelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Ergonomie is een term die de laatste jaren steeds vaker ter sprake komt dan voorheen. Dat komt omdat er steeds meer aandacht is voor hoe we (tot op zekere hoogte) gezond kunnen zitten. Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel met veel instelmogelijkheden, zodat uw lichaam volledig ondersteund wordt. Denk hierbij aan het instellen van de zithoogte, -diepte, rugleuning en de armleggers. Wist u dat een van de belangrijkste instelmogelijkheden de armsteun is? Uw armen moeten ontspannen kunnen rusten op de armsteunen.

Bekijk het aanbod ergonomische bureaustoelen

Thuiswerken bureaustoel

Een bureaustoel voor thuis is minstens net zo belangrijk als een bureaustoel op kantoor. Zeker in de huidige omstandigheden waardoor veel werknemers gedwongen thuis moeten werken is het af te raden om dit op de bank of aan de keukentafel te doen. Op bureaustoelen.be bieden we diverse ergonomische bureaustoelen voor ieders budget. Gebruik de handige zoekfunctie om de perfecte bureaustoel voor thuis te vinden of lees over onze top 3 thuiswerk bureaustoelen.

Regelmatig bewegen is de sleutel

We kunnen het niet vaak genoeg benoemen, maar regelmatig bewegen hoort ook bij een 8-urige werkdag. Probeer tussen de werkzaamheden door minimaal één keer per uur even op te staan om een korte wandeling te maken. De norm is om minimaal een half uur per dag te bewegen, maar uit onderzoek blijkt dat mensen met een kantoorbaan dit lang niet allemaal halen. We geven u daarom graag een aantal tips die bijdragen om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bewegen te behalen.

  • Probeer zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar het werk te komen. Is dit niet mogelijk? U kunt er ook voor kiezen om de auto op een paar minuten loopafstand van kantoor te parkeren.
  • Simpel maar doeltreffend: zet de prullenbak iets verder weg in plaats van onder uw bureau. Zo komt u regelmatig even kort in beweging.
  • Sta op en loop naar uw collega om een vraag te stellen in plaats van dit via mail of telefoon te doen.
  • Ga lopend lunchen of vergaderen, zo vangt u twee vliegen in één klap. Bovendien is het goed voor de doorbloeding en spijsvertering.

Meer tips?

Thuiskantoor meubelen nodig?

Bent u op zoek naar thuiskantoor meubelen? Kom proefzitten in de showroom nabij Antwerpen. Zo ervaart u zelf of een bureaustoel bij u past. Online bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Heeft u een vraag over een van onze producten of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@bureaustoelen.be of bel on op 03 213 78 78.

Afspraak maken in de showroom