Bureaustoel thuiswerken

Door de coronacrisis is thuiswerken voor veel mensen even de norm. Voor een ieder met een kantoorbaan geldt dat zij vaak ook thuis hun werkzaamheden nog gedeeltelijk of volledig uit kunnen voeren. Maar waar u op kantoor over een goede bureaustoel beschikt, is dit thuis minstens zo belangrijk. Heeft u een goede bureaustoel om comfortabel thuis te kunnen werken?

Veel werknemers zullen niet voorbereid zijn om vijf dagen per week thuis te werken. Velen van ons zullen dan ook niet over een goede bureaustoel beschikken waarop we gemiddeld 8 uur per dag comfortabel kunnen zitten. Terwijl een goede bureaustoel ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Een verkeerde zithouding is namelijk vaak de nummer één oorzaak van rug- en nekklachten.

Bureaustoel thuiswerken

Waarop letten bij het kopen van een bureaustoel

Er zijn een aantal punten waar u op moet letten bij het kopen van een bureaustoel. Uiteraard spelen de prijs, trends en uiterlijk daarin een rol. Maar wat nog belangrijker is zijn de instelmogelijkheden van de stoel. Het is de bedoeling dat de bureaustoel u optimaal ondersteunt. Let daarbij op functies zoals een instelbare zithoogte en -diepte, een verstelbare rugleuning maar ook de instelmogelijkheden van de armleggers.

Bij het instellen van de armsteunen moeten de schouders en nek volledig worden ontlast, bovendien mogen de armsteunen de schouders niet omhoog duwen. Daarnaast moeten de ellebogen recht onder de schouders op de armsteun kunnen rusten.

Tip: u komt er eigenlijk pas achter of een bureaustoel aan uw wensen voldoet door hem te testen. Bureaustoelen.be heeft een grote showroom nabij Antwerpen, waar u vrijwel iedere bureaustoel kunt uitproberen.

Bureaustoel thuiswerken: 3 toppers voor thuisgebruik

Goed zitten is voor iedereen belangrijk, daarom bieden we bureaustoel aan in diverse prijsklassen. Het moet namelijk voor iedereen mogelijk zijn om beter te kunnen zitten. Een budgetvriendelijke bureaustoel is de Sitland Mesh-Line. De stoel wordt standaard geleverd met een in hoogte verstelbare rugleuning en verstelbare zitten. Voor slechts €40,- extra kunt u kiezen voor verstelbare armleuningen, zodat u volledig ontspannen kunt werken.

Een van de beste ergonomische bureaustoelen is dat HAG Capisco. Deze stoel is de ideale thuiswerk stoel dankzij zijn vele instelmogelijkheden. De unieke zadelzitting kan zowel op een hoge als lage positie ingesteld worden, waardoor u soepel en dynamisch kunt bewegen.

Dat HAG bijzonder goede ergonomische bureaustoelen blijkt wel uit hun bijzondere technieken en design. De HAG Futu 1100 beschikt niet over de kenmerkende zadelzitting maar wel over de Balance® technologie. Deze techniek bevordert een dynamische zithouding en stimuleert de doorbloeding en stofwisseling. Wat ons betreft is deze stoel zeer geschikt om te gebruiken als bureaustoel om thuis te werken.