Thuiskantoor maken

Thuiswerken, voor de een klinkt het als het ideale scenario voor de ander als een regelrechte ramp. Thuiswerkers zouden zich beter kunnen concentreren, maar hoe moet dat als je niet over de juiste apparatuur beschikt om efficiënt te kunnen werken? Door een bepaalde ruimte of gedeelte van een ruimte aan te wijzen als thuiskantoor, zal het thuiswerken u al vele malen beter afgaan.

Eerlijk is eerlijk, thuiswerken kan ook aan de keukentafel, maar echt handig is het niet. Uiteindelijk is het juist frustrerend als u aan het einde van uw werkdag eerst de keukentafel leeg moet ruimen voordat u fatsoenlijk kunt genieten van uw avondeten. Creëer daarom een aparte plek in uw huis, waar u zich volledig kunt focussen op uw werk en waar u alle benodigdheden kwijt kunt (en kunt laten liggen). Dit hoeft niet eens een volledige ruimte te zijn, een hoekje met een bureau kan al voldoende zijn om een thuiskantoor te creëren.

Thuiskantoor maken

De voordelen van thuiswerken

We hebben het net al even kort benoemd, thuiswerkers zouden zich beter kunnen concentreren, waardoor ze vele malen productiever zouden kunnen werken dan op kantoor. Slechts een kleine minderheid presteert thuis minder dan op kantoor. Bovendien worden de thuis gewerkte uren veel efficiënter besteed. Ook verlaagt thuiswerken de drempel om door te werken tijdens gezondheidsklachten, thuiswerkers zijn dus in verhouding minder vaak ziek dan medewerkers op kantoor.

Toch kent thuiswerken ook een aantal nadelen. Waar u zich thuis beter zou kunnen concentreren, mist u wel het dagelijkse praatje met uw collega’s. U heeft veel minder sociaal contact en dat kan op den duur vervelend zijn. Bovendien kan de grens tussen werk en privé snel vervagen wanneer u thuis aan het werk bent. Het is minder makkelijk om te zeggen wanneer u werkt, en wanneer niet.

Een goede bureaustoel is de basis

Om enigszins comfortabel thuis te kunnen werken is een goede bureaustoel een absolute must-have, zeker wanneer u meerdere uren per dag achter uw computer of laptop zit. Een goede bureaustoel stimuleert u om een juiste zithouding aan te nemen en ondersteunt uw lichaam volledig. Kies daarom voor een bureaustoel met een aantal instelmogelijkheden.

Bij Bureaustoelen.be zijn ergonomische bureaustoelen in diverse prijsklasses verkrijgbaar. Een goede bureaustoel hoeft dus niet duur te zijn. De algemene regel is: hoe duurder de stoel, des te meer instelmogelijkheden. Ook kan het verschil in afwerking de prijs van een bureaustoel beïnvloeden. Let met name op de mogelijkheid om de armlegger of armsteun te verstellen, dit is namelijk een van de belangrijkste instelmogelijkheden.

Thuiskantoor maken

thuiskantoor te maken. Het is voornamelijk afhankelijk van de juiste ruimte, voldoende licht en goed meubilair. Bij bureaustoelen.be vindt u alles wat u nodig heeft om goed en gezond te kunnen zitten. Gebruik de keuzehulp om uw perfecte bureaustoel te vinden of laat u uitgebreid adviseren door een van onze medewerkers.