Thuiskantoor inrichten

Een goede werkplek is erg belangrijk voor uw comfort en uw gezondheid. Of u nu afwisselend thuis- of op kantoor werkt, een eigen zaak aan huis heeft of door bepaalde omstandigheden tijdelijk thuis moet werken, een fijne werkplek is onmisbaar. We helpen u graag met een aantal praktische tips voor het inrichten van uw thuiskantoor. Deze tips dragen bij aan een gezonde thuiswerkplek waar u zich voor de volle 100% kunt richten op uw werk. 

De meeste mensen zullen niet over de luxe van een eigen thuiskantoor beschikken. Zeker niet wanneer zij slechts gedeeltelijk thuis werken. Een groot deel van de thuiswerkers zal dan ook genoegen moeten nemen met een plekje aan de keukentafel. Alhoewel dit prima is om iedere avond lekker te genieten van ons avondeten, is deze zitplek niet optimaal om gemiddeld 6 tot 8 uur op een dag aan te werken. Nek- en rugklachten door een verkeerde zithouding liggen al snel op de loer. Probeer dit te voorkomen door volgende tips in acht te nemen. 

Thuiskantoor inrichten

Tip 1: De juiste ruimte

Idealiter gebruikt u een leegstaande ruimte om in te richten tot thuiskantoor. Maar in veel huishoudens is er simpelweg geen kamer over. Gebruik dan de ruimte die u wel heeft en maak een hoekje vrij om een werkplek in te richten. Door een bepaalde ruimte of stukje van een kamer in te richten tot thuiskantoor zult u merken dat u zich beter kunt concentreren omdat u niet afgeleid wordt door andere dingen. 

Tip 2: Kies een plekje met voldoende licht

Bij voorkeur daglicht, omdat dit een positieve invloed heeft op onze gesteldheid en bijdraagt aan een goed humeur. Des te meer daglicht in uw thuiskantoor, des te meer energie u zult hebben. Voldoende daglicht en frisse lucht zullen u een flinke boost geven wat ten goede komt aan uw werktempo. Is het niet mogelijk om een werkplek in te richten in de buurt van een raam? Zorg dan in ieder geval voor voldoende lampen. 

Tip 3: Goed meubilair is onmisbaar

Als u zo nu en dan slechts een paar uurtjes thuiswerkt redt u zich prima door op de bank te zitten met uw laptop of aan de keukentafel. Doet u dit echter voor een langere periode, meerdere uren per dag, dan zult u merken dat u lichamelijke klachten gaat ontwikkelen. Als u achter uw laptop zit te werken zult u ongemerkt meer voorovergebogen zitten met een gebogen nek. Deze houding is niet bevorderlijk voor uw lichaam. Goed meubilair is dan ook onmisbaar voor een gezonde thuiswerkplek. 

Om te beginnen een bureaustoel, het liefst met een aantal instelmogelijkheden zodat u de stoel volledig aan uw lichaam aan kunt passen zodat de stoel u optimaal ondersteunt. Met een goede bureaustoel stimuleert u om een juiste zithouding aan te nemen achter uw bureau. U zult direct het verschil merken. Bezuinig dan ook niet op de aanschaf van een bureaustoel, u zult er veel plezier van hebben. 

Kortom: in de basis heeft u een aantal dingen nodig voor een effectieve en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. Onder andere voldoende (dag)licht, een goed bureau of werktafel en een instelbare bureaustoel. Vergeet daarbij niet om uw werkplek van voldoende opbergruimte te voorzien en aan te kleden met leuke accessoires en een mooie kantoorplant. 

Thuiskantoor inrichten

Uw thuiskantoor inrichten doet u met een bureaustoel van Rocor Bureaustoelen. We beschikken over een groot aanbod aan ergonomische bureaustoelen waarmee u verantwoord en gezond thuis kunt werken. Gebruik de bureaustoel keuzehulp om uw perfecte bureaustoel te vinden. Uiteraard staan onze medewerkers voor u klaar om u te helpen en te adviseren. In onze showroom nabij Antwerpen kunt u vrijblijvend proefzitten om uw perfecte bureaustoel te vinden. 

Alle bureaustoelen