Zithouding bureau

Heeft u een juiste zithouding achter uw bureau? Het mensenlichaam is niet gemaakt om gemiddeld 8 uur op een dag achter een bureau te zitten. Ongemerkt nemen we dan ook vaak een verkeerde zithouding aan omdat we dan lekkerder zitten. Maar als we lekker zitten, zitten we dan ook juist? Meestal niet. Door een verkeerde zithouding aan te nemen liggen rug- en nekklachten op de loer. Ga even goed zitten voor deze tips, want dan heeft u binnen no-time een goede zithouding.

Dit is de juiste zithouding achter uw bureau

Door een aantal kleine veranderingen te maken in uw dagelijkse zithouding kunt u aanzienlijk verschil merken op de korte- en lange termijn. Op korte termijn kunnen lichamelijke klachten zoals nek- of hoofdpijn aanzienlijk verminderen. Op de lange termijn is dit vele malen beter voor uw gezondheid. Een juiste zithouding heeft alles te maken met ergonomisch werken, dit doet u door uw bureaustoel op de juiste manier in te stellen.

  1. Begin door uw voeten plat op de grond te zetten en stel de juiste zithoogte van uw bureaustoel in. U heeft de juiste zithoogte bereikt wanneer uw heupen iets hoger uitkomen dan uw knieën.
  2. Na het instellen van de zithoogte gaan we kijken naar de zitdiepte van uw stoel. De zitdiepte staat op een juiste manier ingesteld wanneer u een vuist aan ruimte tussen uw knieholte en de stoel overhoudt. De ruimte tussen uw knieholte en de stoel voorkomt overmatige druk op uw bloedvaten en zenuwen.
  3. Zodra de zithoogte en -diepte goed staan ingesteld, zou uw rugleuning automatisch goed tegen uw rug moeten steunen. De hoogte van de ondersteuning in uw rug kunt u zelf het beste aanvoelen. De bolling onderaan de rugleuning moet mooi in uw rugholte vallen.
  4. Eveneens belangrijk zijn de armsteunen. Deze bieden optimale ondersteuning wanneer deze op ellebooghoogte staan. Op die manier kunt u uw armen volledig laten rusten op de armsteun.
  5. Ten slotte: kies, wanneer u de mogelijkheid heeft, voor een goede ergonomische bureaustoel die u de mogelijkheid geeft om dynamisch te kunnen bewegen. Op deze manier wordt uw lichaam optimaal ondersteund.

Maak tijd voor beweging

We zeggen hier bewust ‘maak tijd voor beweging’ in plaats van ‘probeer te bewegen’. Bewegen tijdens werktijd is niet vanzelfsprekend. De meesten van ons zitten 8 uur per dag naar een beeldscherm te staren, zonder regelmatig op te staan. Het is belangrijk dat u ieder uur even probeert te bewegen. Haal bijvoorbeeld zo nu en dan een kopje koffie, loop naar uw collega om iets te vragen i.p.v. een e-mail te sturen of gebruik uw lunchpauze om even een wandelingetje te maken.

Zithouding bureau verbeteren?

Wilt u uw zithouding verbeteren of bent u op zoek naar een bureaustoel die u op de juiste manier in kunt stellen? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom. We helpen u graag om een geschikte bureaustoel te vinden waardoor u beter kunt zitten.