De juiste zithouding in uw bureaustoel

Wat is de juiste zithouding op een bureaustoel? Veel mensen vragen zich dit af. De ene persoon ligt liever op zijn bureaustoel, iemand anders zit kaarsrecht en weer iemand anders hangt schuin in zijn stoel. Er zijn veel verschillende manieren om op een bureaustoel te zitten, maar wat is nu eigenlijk de juiste manier?

Een verkeerde zithouding zorgt vaak voor lichamelijke klachten. Wellicht heeft u zelf ook wel eens last van uw rug of nek gehad na een lange werkdag, of heeft u hier een van uw collega’s wel eens over gehoord. Wij leggen u graag uit hoe u een juiste zithouding kunt aannemen. 

Juiste zithouding bureaustoel: zo kunt u uw zithouding verbeteren

Juiste zithouding: dit is hoe het hoort

Tijdens het zitten is het vooral belangrijk dat de wervelkom in een normale positie staat, dat wil zeggen een rechte positie. Dit zorgt ervoor dat de rug niet onnodig of te zwaar wordt belast. Nog belangrijker dan een juiste zithouding is regelmatig bewegen. Probeer daarom regelmatig op te staan van uw bureaustoel door een klein rondje te lopen, trap te lopen of iets anders te doen. Bewegen is heel belangrijk als u een hele dag op kantoor werkt of om een andere reden lang moet zitten. 

3 tips om uw zithouding te verbeteren

Betrapt u zichzelf er weleens op dat u regelmatig onderuitgezakt zit in uw bureaustoel? Of merkt u dat u aan het einde van de dag een zeurende pijn in uw rug en/of nek heeft? Dan zit u waarschijnlijk verkeerd. Het is vaak een kwestie van een routine doorbreken, u bent nu eenmaal gewend om op die manier op uw stoel te zitten. Soms hebben we het door als we verkeerd zitten, en veranderen we van positie. Maar zodra onze aandacht weer ergens anders is vallen we vanzelf terug in een verkeerde zithouding. Wij geven u graag drie tips die u kunnen helpen om uw zithouding te verbeteren. 

  1. Probeer altijd beide voeten plat op de grond te zetten, desnoods op een voetensteun. Dit draagt al een hoop bij aan een juiste zithouding en helpt u uw zithouding te verbeteren. 
  2. Beweeg tijdens het zitten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u 8 uur lang dezelfde zithouding aanneemt, probeer daarom regelmatig van positie te wisselen zonder dat u onderuitgezakt gaat zitten. Dit kan door bijvoorbeeld uw rugleuning iets rechter op te zetten. Zolang u goed achterin uw stoel blijft zitten, met beide voeten op de grond, kan dit geen kwaad. 
  3. Tenslotte, herinner uzelf eraan dat u rechtop gaat zitten. Bijvoorbeeld door een klein briefje aan uw beeldscherm waarmee u uzelf eraan herinnert dat u uw zithouding dient te verbeteren. 

Meer weten over ergonomisch werken? Lees onze 10 tips

Geschikte bureaustoel voor een ergonomische zithouding aan uw bureau

Om een juiste zithouding aan te nemen heeft u een geschikte bureaustoel nodig. Een geschikte bureaustoel helpt u bij het creëren van een juiste, ergonomische zithouding aan uw bureau. Dit is voor iedereen anders, dit hangt af van verschillende factoren. Wij adviseren u om eens te kijken bij de ergonomische bureaustoelen. Ergonomische bureaustoelen zijn stoelen voor op kantoor die u op veel verschillende manier kunt instellen. Zo kunt u de beste mogelijkheden instellen voor uw lichaam.

Wilt u meer weten over hoe u uw bureaustoel op de juiste manier kunt instellen? 

Contact

Bent u op zoek naar inspiratie of wilt u verder worden geholpen met de juiste zithouding op een bureaustoel? Kom dan langs in onze showroom. Wij adviseren u een afspraak te maken als u specifiek advies wilt. Zo kunnen wij u op een passende manier van dienst zijn.