Gezonde bureaustoel: een goede stoel draagt bij aan uw gezondheid

Een goede bureaustoel draagt bij aan uw gezondheid. Laten we eens uitleggen wat we daarmee bedoelen. Allereerst is zitten natuurlijk ontzettend slecht voor een mens. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om tussen het werken door genoeg te bewegen. Maar hoe kan een bureaustoel dan bijdragen aan uw gezondheid? We leggen het aan u uit. 

Hoe zit u op dit moment, terwijl u dit artikel leest? Uw rug ietwat gebogen? Uw benen over elkaar gekruist en uw nek een beetje naar voren gebogen? Grote kans van wel. Dit is een veelvoorkomende houding die ongemerkt een gewoonte is geworden. Het kost ons moeite om onze rug en nek recht te houden en de benen naast elkaar. Terwijl dit al een stuk beter voor het lichaam is. Door een verkeerde zithouding aan te nemen kunt u langzaam maar zeker rug- en/of nekklachten ontwikkelen die u veel ongemak kan bezorgen. 

Dit is de juiste zithouding op uw bureaustoel

Gezonde bureaustoel

Zo draagt een bureaustoel bij aan uw gezondheid

U kunt zich voorstellen dat een standaard bureaustoel, zonder instelmogelijkheden weinig goeds doet voor uw lichaam. Doordat u de stoel niet kunt instellen kan de stoel zich niet naar uw lichaam vormen, waardoor u lichamelijk niet wordt ondersteund tijdens uw werkzaamheden. Daarom is het bij de aankoop van een nieuwe bureaustoel van belang dat u kiest voor een ergonomische stoel met veel instelmogelijkheden. 

Door voor een ergonomische bureaustoel te kiezen kunt u de stoel volledig aanpassen aan uw lichaam. Denk hierbij aan zithoogte, zitdiepte én een van de belangrijkste instelmogelijkheden: de hoogte van de armleggers. Wist u bijvoorbeeld dat uw armsteunen op z’n minst gelijk aan uw bureaublad moeten staan? De armleggers staan vaak te laag afgesteld, dit is een van de voornaamste redenen waarom rug- en nekklachten ontstaan. Juist door uw bureaustoel goed in te stellen verkleint u dus het risico op lichamelijke klachten, op die manier kan een bureaustoel bijdragen aan uw gezondheid. 

Geschikte bureaustoelen bij rugklachten

Wat zijn gezonde bureaustoelen? 

Bij Bureaustoelen.be hebben we diverse gezonde bureaustoelen in diverse prijsklasses. Daarom hebben we voor ieder budget een geschikte, ergonomische bureaustoel. Behalve de prijs, zit er ook veel variatie in design en instelmogelijkheden. Laat u vooral eens adviseren door onze medewerkers of maak een afspraak in onze showroom. Hier kunt u diverse bureaustoelen uittesten en u uitgebreid laten adviseren door onze specialisten. 

Bezoek onze showroom