Ergonomische stoel voor een betere lichamelijke gezondheid

Een ergonomische stoel kan veel bijdragen aan en is erg belangrijk voor uw zitcomfort. Zeker wanneer u voor een langere tijd achter elkaar op die stoel zit. Uiteraard is het belangrijk dat u genoeg blijft bewegen tijdens uw werkdag, maar een ergonomische stoel kan ook veel bijdragen aan het voorkomen van rug- en nekklachten.

ergonomische bureaustoel kopen

Correct instellen

Bij een ergonomische stoel kopen is het belangrijk dat u een stoel koopt die zorgt voor een goede rugondersteuning. Daarnaast moet de stoel veel instelmogelijkheden hebben zodat u de stoel volledig naar uw lichaam kunt instellen. Een van de belangrijkste instelmogelijkheden is de armlegger of armsteun. Als u achter uw bureau zit moeten uw armen naast uw lichaam kunnen rusten, zonder dat ze daarbij belast worden. Is dit niet het geval, dan kan het leiden tot nek- en rugklachten. Lees ook het artikel over welke ergnomische stoel bij rugklachten de beste keuze is

Ergonomische stoel kopen

Voordat u een ergonomische stoel gaat kopen is het belangrijk dat u bepaalt wat uw budget is. Er zijn namelijk allerlei ergonomische stoelen te krijgen in verschillende prijsklassen. Het prijsverschil zit voornamelijk in het aantal instelmogelijkheden, hoe ruimer een bureaustoel in te stellen is, hoe duurder hij vaak is. We lichten een aantal ergonomische stoelen voor u uit.

Verschillende stoelen

De Sitland Team Air is een ergonomische stoel en kost €319,- euro. Deze stoel is gewichtsafhankelijk instelbaar en heeft een dynamisch bevestigingspunt in de rugleuning. Voor een meerprijs kunt u zitdiepteverstelling aan de stoel toevoegen.

De volgende stoel zit in een iets duurdere prijsklasse, maar heeft dan ook meer instelmogelijkheden. De Proline 777 NPR heeft in hoogte en diepte verstelbare armleggers, voor de juiste ergonomische zithouding. Wist u dat de ideale afstand tussen het lichaam en de armleggers een vuist is? Deze stoel heeft ook een in hoogte en diepte verstelbare lendesteun, voor een optimale ondersteuning van de rug. Daarnaast kunt u er nog voor kiezen om verschillende opties aan de stoel toe te voegen.

Herman Miller staat erom bekend dat hij ergonomische stoelen van hoge kwaliteit levert. De Herman Miller Cosm Hoge rug Graphite is dan ook een erg goede ergonomische stoel. De stoel heeft een hoge rugleuning, vaste armleggers en een bewegingsmechaniek met automatische evenwichtige ondersteuning en beweging.

Ergonomisch werken

Het is vanzelfsprekend dat ons lichaam niet gemaakt is om een hele dag te zitten. Dus ook naast een ergonomische stoel kopen zult u moeten blijven bewegen. Sta ieder uur bijvoorbeeld even op door water of een kopje koffie te halen of een wandelingetje naar het toilet. Wilt u meer weten over ergonomisch werken? Deze 10 tips helpen u daarbij.

Kom proefzitten in de showroom

Bovenstaand zijn drie stoelen uitgelicht uit ons ruime aanbod, echter is de beste bureaustoel voor iedereen anders. Kom daarom proefzitten in onze showroom. In onze showroom staan tientallen bureaustoelen voor u klaar, zodat u kunt testen welke het beste zit. Bovendien kunnen onze medewerkers u uitgebreid adviseren over welke stoel geschikt is voor u. We helpen u graag bij een ergonomische stoel kopen zodat u verzekerd bent van optimaal zitcomfort.