Ergonomische houding: hoe kunt u uw zithouding verbeteren?

Vraagt u zich wel eens af hoe u uw zithouding kunt verbeteren? Of merkt u dat u aan het einde van uw werkdag last heeft van een pijnlijke nek of rug? In dit artikel geven wij u een aantal tips voor een ergonomische houding. Een ergonomische zithouding is erg belangrijk met name wanneer u zittend werk verricht en daardoor gemiddeld 8 uur per dag zit. Door een juiste zithouding aan te nemen kunt u lichamelijke klachten, zoals  rug- en nekklachten, voorkomen.

Betrapt u uzelf er weleens op dat u half onderuitgezakt in uw bureaustoel hangt? Of komt het wel eens voordat u nagenoeg in uw bureaustoel ligt? Dan loopt u een groter risico op lichamelijke klachten. Deze lichamelijke klachten zijn te voorkomen door  uw zithouding te verbeteren. Maar wat is nu precies een ergonomische houding? We leggen het aan u uit en geven u een aantal tips zodat u beter kunt zitten.

Wat is ergonomie en hoe kunt u uw zithouding verbeteren?

Ergonomie heeft alles te maken met het aanmeten van een juiste houding. Dit kan een juiste zithouding zijn maar heeft ook te maken met het tillen met de juiste techniek en de instelmogelijkheden van uw werkplek. Bovenstaande factoren hebben allemaal invloed op een ergonomische houding. Een ergonomische houding draagt bij aan uw lichamelijke gezondheid. Het is dan ook belangrijk dat u op uw werk beschikt over een ergonomische bureaustoel en indien noodzakelijk aanvullende ergonomische producten zoals toetsenborden en muizen. 

4 tips om uw zithouding te verbeteren

  1. Zorg voor een goede ergonomische bureaustoel die veel instelmogelijkheden heeft. Zo kunt u de bureaustoel precies op uw lichaam afstellen, hoe u dat moet doen leest u hier
  2. Zet uw beeldscherm, toetsenbord en muis goed neer. Kies bijvoorbeeld voor een juiste kijkafstand en zorg dat u er recht voor zit. Ook moet u het toetsenbord en de muis ontspannen kunnen gebruiken zonder dat u uw armen daarvoor hoeft in te spannen.
  3. Zit rechtop in uw bureaustoel, met uw rug tegen de leuning. Lees hier hoe u de perfecte zithouding aan kunt nemen
  4. Probeer tussendoor te bewegen. Loop zo nu en dan even naar het toilet of haal een kopje koffie of glas water. 

Ergonomische bureaustoel kopen? 

In onze webshop vindt u diverse ergonomische bureaustoelen in diverse prijsklassen. We bieden veel verschillende modellen van diverse soorten materiaal. Ook kunt u verschillende bureaustoelen testen in onze showroom. Maak een afspraak en kom proefzitten! 

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen