Bureaustoel zonder rugleuning: de voordelen van een ergonomische kruk

Bij het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel denken we vaak aan een standaard stoel met rugleuning. Ook als het gaat om ergonomische bureaustoelen zien we vaak een belangrijke stoel over het hoofd en dat is de ergonomische kruk. Een ergonomische kruk is een ergonomische bureaustoel zonder rugleuning. 

Dit soort bureaustoelen ziet u vaak terug bij beroepen waarbij veel wordt bewogen, zoals bij de kapper, tandarts opticien of scholen. Dat komt omdat de zadelkruk een ideale werkstoel is die u veel bewegingsvrijheid geeft.  

Dit zijn de voordelen van een ergonomische kruk 

Een ergonomische kruk kent een aantal voordelen ten opzichte van een ‘normale’ bureaustoel. Dit komt voornamelijk doordat  deze stoel een actieve zithouding bevordert, wat een aantal voordelen met zich meebrengt. We zetten ze voor u op een rij:

  • Een ergonomische kruk - ook wel balanskruk of zadelkruk genoemd - stimuleert u om actief te zitten. De stoel zonder rugleuning zorgt bijna automatisch voor een actieve zithouding, doordat u balanceert op de kruk.

  • De stoel geeft u veel bewegingsvrijheid doordat de armsteunen ontbreken. Het is daarom een zeer geschikte keuze wanneer u zittend toch zeer actief bent. 

  • De bekken worden gedwongen om een natuurlijke zithouding aan te nemen. Daardoor zult u minder snel last krijgen van beknelling van de aderen en zenuwen in uw bovenbenen.  

Hag Capisco Puls 8002: een ergonomische bureaustoel zonder rugleuning

Ergonomische bureaustoel zonder rugleuning

De Hag Capisco Puls 8002 is zo’n bureaustoel zonder rugleuning. De kruk kan op diverse hoogtes worden ingesteld, van een lage werkpositie tot sta hoogte. Deze stoel geeft u de mogelijkheid om vrij en dynamisch te bewegen, terwijl u toch comfortabel kunt zitten.

Hag is een van de bekendste fabrikanten van ergonomische bureaustoelen. De stoelen van Hag staan bekend om hun hoge zitcomfort en mooie design. De bureaustoelen van Hag zijn zeer geschikt om ergonomisch te werken en bevorderen een ergonomische werkhouding.

Ergonomische kruk testen? 

Wilt u zelf ervaren hoe het is om op zo’n zadelkruk te zitten? Kom dan langs in onze showroom waar u allerlei ergonomische bureaustoelen kunt uittesten. We adviseren u om van te voren een afspraak te maken, zodat onze specialisten u uitgebreid kunnen adviseren over de verschillende stoelen.