Voorkom een hernia met een ergonomische bureaustoel

Wanneer je hernia patiënt bent, ben je eigenlijk al te ver van huis. Een hernia is niet te herstellen door een goede bureaustoel. Rugklachten kunnen wel worden veroorzaakt door een slechte zithouding. Pijn in de rug is veel voorkomend en natuurlijk uiterst vervelend. Wat kan je eraan doen op het gebied van zitten?

Wij adviseren mensen met rugklachten om in ieder geval voor een ergonomische bureaustoel te kiezen. Een ergonomische stoel is in grote mate verstelbaar: de hoogte, zitdiepte, rugleuning en armsteunen zijn aan te passen voor de beste ondersteuning. De rug kan zo worden ontlast. Ook mensen die aan het herstellen zijn van een hernia doen hier goed aan.  

Dynamisch zitten... Het kan

Een voorbeeld van zo’n ergonomische bureaustoel is de HAG Capsico Pulse 8020. Het lichaam heeft voortdurend behoefte aan beweging. De zitting heeft een extra hoog kussen, wat  voor veel comfort  zorgt. De zadelzitting kan worden versteld voor lage en hoge werkposities. Deze stoel is met zijn flexibiliteit en moderne looks ook perfect voor een dynamische werkomgeving. Zo kunt u ergonomisch zitten, dat is ontzettend belangrijk bij een hernia. 

Ergonomische directiestoel

Een ander merk die een prima ergonomische stoel aanbiedt is Grammer. De Grammer Tiger Up is in naam een echte directiestoel. Deze ergonomische directiestoel is statiger, is breder en heeft meer zitdiepte. Al met al luxer, maar wel een stuk duurder, dan de bovengenoemde HAG variant. Uitgevoerd met het gepatenteerde glide-tec mechanisme voor een ergonomisch perfecte beweging. Dit glide-tech mechanisme is een uitkomst bij rugklachten, want afwisseling tussen een holle en bolle rug is mogelijk terwijl u zit. De rug wordt gesteund in elke positie zonder ingewikkelde instellingen!

Voorkomen of herstellen van een hernia

Een hernia ontstaat vaak niet door één oorzaak, zoals de bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel kan een hernia wel helpen voorkomen. Ook voor effectief herstel van een hernia mag een goede stoel niet ontbreken. Bureaustoelen.be heeft een compleet assortiment aan ergonomische bureaustoelen. Bovenstaande opties zijn er slechts 2 een greep uit de ruim 50 ergonomische bureustoelen. Wilt u meer advies of toch even proefzitten? U bent van harte welkom in onze bureaustoelen showroom nabij Antwerpen.