Ergonomisch zitten aan bureau

Een goede bureaustoel, met veel instelmogelijkheden, is de belangrijkste factor om ergonomisch aan uw bureau te zitten. De bureaustoel moet uw lichaam namelijk optimaal ondersteunen als u er gemiddeld 8 uur per dag op zit. Maar het instellen van het bureau op de juiste hoogte is ook een onderdeel dat meeweegt om ergonomisch te kunnen werken. Dit wordt vaak over het hoofd gezien omdat we hier niet aan denken. 

Om een goede werkplek te creëren waar u heel de dag comfortabel kunt zitten zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst dat een mensenlichaam niet gemaakt is om vele uren achter elkaar te zitten. De belangrijkste tip die we u dan ook mee kunnen geven is dat u regelmatig op staat en een stukje wandelt. Bijvoorbeeld zo nu en dan om een glas water of kopje koffie, of naar het toilet. Ook is het mogelijk om in de lunchpauze buiten een stukje te lopen en een frisse neus te halen. Probeer daarnaast ‘s avonds voldoende te bewegen. 

Ergonomisch zitten aan bureau

Begin bij het instellen van uw bureaustoel

Om ergonomisch te kunnen zitten achter uw bureau is het belangrijk dat u weet dat uw bureaustoel leidend is. Alle andere factoren zoals het instellen van uw bureau en andere ergonomische hulpmiddelen komen later pas aan de orde. Maar hoe kunt u uw bureaustoel nu op de juiste manier instellen? 

Allereerst moet het natuurlijk wel mogelijk zijn dat u uw bureaustoel aan uw lichaam kunt aanpassen. Kies daarom bij de aanschaf van een nieuwe stoel altijd voor een ergonomische stoel met diverse instelmogelijkheden. Door middel van deze opties kunt u de bureaustoel compleet naar uw lichaamshouding aanpassen. Het belangrijkste is dat de stoel u volledig ondersteunt, om lichamelijke klachten zoals rug- en nekklachten te voorkomen. Dit kunt u doen door de juiste zit hoogte te bepalen, de rugleuning en armleuningen juist in te stellen en recht op te zitten. 

Lees hier hoe u uw bureaustoel moet instellen

Dit is hoe u ergonomisch zit achter uw bureau

Nadat u uw bureaustoel heeft ingesteld is het, indien mogelijk, belangrijk dat u ook uw bureau op de juiste manier instelt. De hoogte van het bureau past u aan door te kijken naar de armleuningen van uw bureaustoel. De bovenkant van de armleuningen dienen namelijk gelijk te lopen met het bureau. Hierdoor worden uw armen volledig ondersteunt tijdens uw werk. Vaak staat het bureau te hoog, waardoor u ongemerkt uw schouders optrekt. Dit kan nek-, schouder- en armklachten opleveren. Door het bureau op gelijke hoogte als de armleuningen af te stellen kunt u op een ergonomische en verantwoorde manier achter uw bureau zitten. 

Goede bureaustoel kopen?

Bent u op zoek naar een goede, ergonomische bureaustoel zodat u ergonomisch aan uw bureau kunt zitten? In onze webshop bieden we diverse ergonomische bureaustoelen aan van diverse merken. Zo hebben we voor ieder budget een geschikte bureaustoel. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom, nabij Antwerpen. Kom proefzitten en ervaar onze comfortabele bureaustoelen. Ook kunt u zich laten adviseren door onze medewerkers, in dat geval raden we u aan om een afspraak te maken. Het is bij ons ook mogelijk om uw kantoor volledig in te laten richten van begin tot eind. Mocht u interesse hebben in een van onze diensten, komen wij graag met u in contact. Onze specialisten kijken er naar uit om voor u aan de slag te gaan. 

Maak een afspraak