Directiestoel moet ook ingesteld zijn voor ergonomisch werken

Ergonomisch werken is belangrijk voor uw zitcomfort en het levert een bijdrage aan het voorkomen van rug- en nekklachten. Niet bij alleen bureaustoelen, ook bij een directiestoel is een optimale ergonomische, goed ingesteld stoel van groot belang.

Gezond en efficiënt werken

Ergonomie is een term die u de laatste tijd misschien wel vaker hoort. Ergonomie staat voor gezond en efficiënt werken, vooral belangrijk wanneer u voor meerdere uren op een dag achter uw computer zit. Denk er altijd aan dat u ieder uur even opstaat om een klein wandelingetje te maken. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie of naar het toilet. Ergonomisch zitten begint bij het kiezen van de juiste bureaustoel. Hierbij moet u met een aantal dingen rekening houden, bijvoorbeeld met de zitduur, type werkzaamheden en uw lichaamsbouw. Een juist ingestelde directiestoel kan dus bijdragen aan uw lichamelijke gezondheid.

Gemiddeld 8 uur gebruik van uw directiestoel 

Zit u gemiddeld 8 uur per dag achter uw computer? Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat hier gezondheidsrisico’s aan kleven. Sta regelmatig op en probeer, op een ander moment  van de dag wanneer u niet aan het werk bent, actiever te bewegen. Ga bijvoorbeeld op de fiets of lopend naar uw werk indien de afstand dit toelaat. Wordt bovendien creatief en zorg voor afwisseling. Ga bijvoorbeeld staand vergaderen. Wilt u weten welke bureaustoel het meest geschikt is voor uw situatie? Lees dan dit artikel: bureaustoel voor 8 uur per dag.

Gebruik de bureaustoel keuzehulp

Wij hebben speciaal voor u een bureaustoel keuzehulp geïntroduceerd op onze website. Vul uw lengte, gewicht en gemiddelde zittijd per dag in en de keuzehulp selecteert een X-aantal stoelen die het beste bij u passen. Als u liever persoonlijk, deskundig advies van een van onze medewerkers wilt, kunt u natuurlijk ten alle tijden contact opnemen. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze voor de juiste directiestoel.

De juiste instelling van een directiestoel

Wanneer u een ergonomische directiestoel heeft gevonden is het belangrijk dat u deze goed naar uw lichaam instelt. Let bijvoorbeeld op de zithoogte en -diepte. U moet er voor zorgen dat uw voeten plat op de grond kunnen staan en uw knieën in een hoek van 90 graden staan. Daarnaast moet de lendesteun goed in de holling van uw onderrug zitten en uw armen op de armleuningen kunnen rusten zonder dat dit spanning geeft in uw schouders.

Tips voor een betere lichamelijke gezondheid

Wij hebben ook verschillende tips op een rij gezet, zodat u naast het goed instellen van uw directiestoel nog meer kan doen om uw lichamelijke gezondheid te verbeteren. Drink bijvoorbeeld voldoende water, maak ieder uur een wandelingetje naar het toilet of de koffieautomaat en zit rechtop. Ook het versterken van uw spieren buiten werktijd om draagt bij aan een betere zithouding in uw directiestoel. Ga bijvoorbeeld lopend of fietsend naar uw werk als de afstand dat toelaat of ga wat regelmatiger naar de plaatselijke sportschool.