Bureaustoelen vergelijken

Het bureaustoelen aanbod is groot. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we. Toch willen we dat u altijd een stoel kiest die het best bij u past. Daarom geven we u hier een aantal tips waar u op moet letten bij het kopen van een bureaustoel. Uw lengte, gewicht en gebruiksduur spelen daarbij een grote rol in het kiezen van de juiste bureaustoel.

bureaustoelen vergelijken

Houd rekening met uw lengte en gewicht

Bij een passende bureaustoel kunt u uw voeten aan de grond zetten en voelt u geen druk aan de benen. Dat maakt uw lengte een essentiel criteria in de keuze voor uw bureaustoel. Wat bij uw lengte ook meespeelt is de zithoogte en zitdiepte. De stoel moet niet te lang of te kort zijn, of moet goed verstelbaar zijn. Bij een te kleine zitdiepte ervaart u slechte ondersteuning aan de rug en benen, terwijl een te grote zitdiepte teveel druk op het bekken geeft, uw bloedsomloop verhindert of wellicht kunt u niet goed tegen de rugleuning aan zitten. Meer gewicht op de stoel geeft meer neerwaartse druk. Het is dan ook nodig dat de stoel voorziet in stabiliteit en de juiste kantelhoek. Bij minder gewicht hoeft hier minder rekening mee te worden gehouden. 

Aantal uur gebruik

Net zo belangrijk als lengte en gewicht is de gebruiksduur. Waar wilt u de bureaustoel voor gebruiken? Hoe lang zit u aan één stuk door? Bij intensief gebruik bezorgt een ergonomische bureaustoel u het comfort waar u behoefte aan heeft. Zit u lang, dan wilt u de kans op rugklachten zoveel mogelijk voorkomen. Als u 8 uur per dag op de bureaustoel zit, heeft u een andere stoel nodig dan wanneer u slechts 2 uur zit. Daarnaast is het ook van belang om voor steviger materiaal te kiezen als u veel gebruik maakt van de bureaustoel. 

Prijs

De ene bureaustoel is de ander niet. Dat gelt ook voor mensen en hun behoeftes. Daarom heeft Bureaustoelen.be een uiteenlopend aanbod in elke prijscategorie. Over het algemeen geldt wel dat een duurdere stoel beter is door de vele instelmogelijkheden. Deze stoelen zijn ergonomisch en dus aan te passen aan uw lichaam. Dit is zeker aan te bevelen als u intensief gebruik maakt van een bureaustoel.

Bureaustoelen vergelijken

Door op bovengenoemde tips te letten kunt u de juiste bureaustoel uitkiezen. Kies een stoel die past bij uw lichaam en activiteiten. Om daadwerkelijk goed te kunnen vergelijken kunt u verschillende bureaustoelen uittesten in onze showroom nabij Antwerpen. Kom proefzitten en vind de bureaustoel die bij u past.