Beste bureaustoel: dit zijn de beste bureaustoelen van dit jaar

Bent u toe aan een nieuwe bureaustoel? Dan wilt u natuurlijk weten wat de beste bureaustoel is. Met name wanneer u zittend werk verricht, waardoor u gemiddeld acht uur per dag op uw bureaustoel zit. Het is dan van groot belang dat de bureaustoel uw lichaam zo goed mogelijk ondersteunt, om lichamelijke klachten zoals rug- en nekklachten te voorkomen. Maar wat is nu precies een goede bureaustoel en welke stoel past het beste bij u? Wij hebben de 5 beste bureaustoelen voor u op een rij gezet.

Beste bureaustoel

De beste bureaustoel voor 8 uur per dag 

Wist u dat mensen met een zittend beroep vaak meer dan 11 uur per dag zitten? Probeer tussen uw werkzaamheden door regelmatig op te staan, dat is goed voor de doorbloeding. Een bureaustoel die zeer geschikt is voor lang zittend werk is de Grammer Galileo 8 MFA. Deze directiestoel beweegt met u mee waardoor de stoel iedere wervel ondersteunt. 

Meer bureaustoelen voor 8 uur per dag >

Dit is de beste ergonomische bureaustoel 

De beste ergonomische bureaustoel bestaat eigenlijk niet. Hier bedoelen we mee dat een goede bureaustoel heel persoonlijk is, en daarom voor iedereen anders. Toch is er een bureaustoel die er op meerdere fronten tussenuit springt, namelijk de HAG Futu 1100.

Deze bureaustoel is zeer geliefd om zijn unieke kwaliteit, namelijk: de Balance® technologie. Deze techniek bevordert een dynamische zithouding en stimuleert de doorbloeding en stofwisseling. De stoel ontlast uw wervelkolom en optimaliseert uw zithouding. Wat ons betreft komt deze bureaustoel zeker in aanmerking voor beste ergonomische bureaustoel. 

Bekijk alle ergonomische bureaustoelen >

De beste ergonomische kruk 

Een ergonomische kruk is een ideale bureaustoel wanneer u veel beweegt. Het verschil tussen een ergonomische bureaustoel en een ergonomische kruk is dat laatstgenoemde stoel geen rugleuning heeft. U ziet dit soort bureaustoelen vaak terug bij beroepen zoals een kapper, tandarts en opticien. De bureaustoel zonder rugleuning geeft u erg veel bewegingsvrijheid en ondersteunt u in uw dagelijkse werkzaamheden. 

De beste ergonomische kruk is de Hag Capisco Puls 8002. De kruk kan op diverse hoogtes worden ingesteld, zelfs tot aan stahoogte. U heeft dus erg veel bewegingsvrijheid, terwijl u toch comfortabel kunt zitten. 

De voordelen van een bureaustoel zonder rugleuning >

De beste bureaustoel voor lange mensen

Mensen met lange benen zullen het probleem vast herkennen: een goede bureaustoel vinden. Vaak is de rugleuning of de zitdiepte ontoereikend voor uw lengte waardoor u diverse ongemakken kunt ervaren. Toch zijn er bureaustoelen waarbij u diverse functies kunt instellen. Een zo’n stoel is de HAG H05 5600. Deze stoel heeft een hoge rugleuning en de zitdiepte is instelbaar van 385 tot wel 480 mm. 

Andere bureaustoelen voor lange mensen >

De beste budget bureaustoel 

Op zoek naar een goede bureaustoel maar heeft u een klein budget? Geen probleem. Een goede ergonomische bureaustoel hoeft namelijk niet duur te zijn. Een goed voorbeeld van zo’n bureaustoel is de Proline 787EN. Deze stoel is het bewijs dat een betaalbare prijs niets af hoeft te doen aan de kwaliteit. Met zijn instelbare rugleuning en in hoogte verstelbare armleggers is dit de beste budget bureaustoel. 

Goedkope bureaustoelen >

Bureaustoelen showroom nabij Antwerpen

Wilt u eerst proefzitten? Dat kan in onze showroom nabij Antwerpen. Maak een afspraak met een van onze medewerkers en wij adviseren u graag over welke bureaustoel het beste bij u past.